CATEGORY: Elektronica

De Arduino deel 1

Course Access: 1461 days access
Course Overview

De Arduino Uno is een microcontroller-board dat is ontworpen om het makkelijk te maken om elektronische projecten te ontwikkelen en te bouwen. Het board is gebaseerd op de ATmega328 microcontroller en heeft een aantal ingangen en uitgangen waarmee je sensoren en actuatoren kunt aansluiten. Met behulp van de Arduino Integrated Development Environment (IDE) kun je code schrijven en uploaden naar het board, waardoor je het kunt laten reageren op de sensoren en de actuatoren aansturen.

De Arduino Uno is bijzonder geschikt voor beginners die graag willen leren programmeren en werken met elektronica. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een actief en behulpzaam online community waar je vragen kunt stellen en oplossingen kunt vinden voor problemen die je tegenkomt.

In deze training zullen we de basisprincipes van elektronica en programmeren behandelen, en zullen we stap voor stap leren hoe we met de Arduino Uno kunnen werken om onze eigen elektronische projecten te bouwen. We zullen ook kijken naar enkele voorbeelden van projecten die anderen hebben gemaakt om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de Arduino Uno. Aan het einde van de training zul je de vaardigheden hebben om zelfstandig complexere projecten te ontwikkelen met de Arduino Uno.

Scroll naar boven